Oma blogiluettelo

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kinuskimarenkikakku


Tein Kinuskikissan ohjeen mukaan marenkikakun, jossa erikoisuutena oli keksiä sisältävä marenkipohja. Tein pohjaan hieman muutoksia, koska kakun piti olla gluteeniton:

Keksimarenki:
  7 isohkoa kanamunanvalkuaista
  3 ½ dl sokeria
  n. 10 kpl luontaisesti gluteenittomia vaniljakeksejä

Kinuskikastike:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Täyte:

  6 dl kermaa
200 g vaniljarahkavalmistetta (Sunnuntai)
1 llitra mansikoita
  2-3 kpl luontaisesti gluteenitonta vaniljakeksiä
2 banaaania

Erottele valkuaiset kulhoon ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Vatkaamisen loppuvaiheessa sekoita sokeri joukkoon pienissä erissä. Lopuksi murenna murustetut keksit varovasti sekoitellen vaahtoon.
Sivele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Levitä keksimarenki leivinpaperille kahdeksi levyksi. Jätä levyjen väliin pieni rako. Kinuskikissan ohjeen mukaan pitäisi pohjia paistaa 125 asteessa uunin alatasolla n. 60 minuuttia - mutta huomasin, ettei ainakaan mulla tämä aika riittänyt. Pohjat olivat uunissa lähes pari tuntia. Marengin pinta muuttuu vaaleanruskeaksi ja valmiina sen pitäisi olla täysin kuivaa. Anna jäähtyä ja irrota vasta sitten leivinpaperista.
Mittaa kinuskikastiketta varten fariinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi ja keitä matalalla lämmöllä n. 10 min. Laita kattila sivuun.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Leikkaa osa mansikoita ja molemmat banaanit siivuiksi.
Aseta toinen keksimarenkilevy tarjoilulautaselle. Levitä päälle ohuet banaaniviipaleet tuorejuusto-kermavaahtoa ja mansikan siivuja. Ripottele päälle keksimuruja ja valuta kinuskikastiketta. Nosta päälle toinen keksimarenki ja toista sama täytteiden kanssa. Jotta kakun päälle saisi siistit kinuskiraidat, laitoin kinuskin pursotuspussiin, jossa käytin pyöreäpäistä tyllaa. Pursottelin raidat kakun päälle edestakaisin liiikkein. Kakku oli kuulemma tosi hyvää! Kiitos Kinuskikissalle hyvästä reseptistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti