Tein kaverini vanhimman lapsen rippijuhliin sitruuna-mansikkätäytteiset kakut.
Netissä löytyi monia sitruuna-mansikkatäyteohjeita, mutta kehittelin oman version :-)
Yksi kakuista oli 6 munan kakku ja toinen oli 10 munan kakku.
Kakkupohja:
6 munaa
3 3/4dl sokeria
3/4 dl vettä
225 g sulatettua voita
5 1/4 dl vehnäjauhoja
2 sitruunan raastettu kuori.
1tl leivinjauhoja.
Vaahdota
muna ja sokeri, lisää kuuma voi-vesiseos, jauhot ja kaiken lopuksi
lisää kahden sitruunan raastettu kuori. Annan kakun vetäytyä yön yli
jääkaapissa.
Täyte:
2 purkkia Flora Vispiä
1 purkki maitorahkaa
420 gsulatettuja mansikoita (se on määrä, joka jää sulatuksen jälkeen, kun ylimääräinen neste on valutettu pois)
4 tl liivatejauhoa
sokeria maun mukaan
Vaahdota
kerma ja sekoita maitorahka siihen. Sekoita liivatejauhot 4 rkl:seen
kylmää vettä. Kun liivate on turvonnut (n. 4-5min), laita astia
liivatteen (käytän tavallista mikron kestävää mukia) kanssa mikron ja
lämmitä n. 30 sek. Sekoita liivate ohuena nauhana sauvasekoittimella
survottujen mansikoiden sekaan. Sekoita koko ajan.
Sekoita mansikka-liivateseos rahkan/kerman joukkoon.
Kakun kostutus:
3/4 mukillista haaleata vettä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl sokeria
Kakun väliin:
N. 1 purkki Lemon Curdia sekä mansikkatäyte.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti