Tämän kakun tein rakkaalle työkaverilleni.
Pohja:
4 munaa
2dl sokeria
150g voita
150g suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1rkl kaakaojauhoja
1 1/2tl leivinjauhoja
175 astetta ja n. 45minuuttia.
Vaahdota munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
Sulata voi ja suklaa mikrossa kuumaksi tasaiseksi massaksi. Sekoita aika-ajoin kuumentamisen aikana.
Kun munasokeri -seos on vaahtoutunut, lisää siihen sula voi-suklaaseos hitaasti valuttaen.
Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhot sekä leivinjauhot. Siiviloi nämä lopuksi kakkutaikinaan.
Kaada taikina voideltuun vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 40-45 minuuttia.
Kostutus:
Vahvaa kahvia.
Täyte:
Täytteenä paketti tuorejuustoa sekoitettuna 2 purkkiin vaahdotettua kermaa sekä n. levyllinen (200 g) sulatettua suklaata.
Kokoa kakku vuokaan, jossa olet sen leiponutkin.
Laita vuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperinpala, jotta kakku irtoaisi paremmin kumoamisvaiheessa.
Leikkaa kakku kolmeen osaan, kostuta kahvilla ja täytä suklaa-tuorejuusto-kermamoussella.
Anna kakun vetäytyä yön yli jääkaapissa.
Suklaaganache:
Kuumenna1dl
kermaa viittä vaille kiehuvaksi ja kaada se astiaan, johon olet
paloitellut n. 170g tummaa suklaata. Sekoita kunnolla, kunnes seos on
yhtä kiiltävää ja sakeata emulsiota.
Kaada kerma nimenomaan suklaan sekaan eikä päinvastoin!
Sen
jälkeen, kuna kakku on kumottu tarjottimelle, tasaa sen reunat
kunnolla. Jos kakku on reunoilta hyvin epätapainen, saat sen tasoitettua
sileällä marmelaadilla.
Valuta suklaaganache kakun päälle osissa, hitaasti keskeltä alkaen ja pinnan kovetettua koristele haluamallasi tavalla.
Hieman kiiruhdin liikaa sulattaessa suklaata, koska siihen jäi pieniä suklaapaloja aika paljon. Harmittava kauneusvirhe :-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti