Oma blogiluettelo

torstai 10. tammikuuta 2013

AurinkokukkakakkuToinen kakku Teppo -pojan synttäreiden kunniaksi.

Tämän kakun teko aiheutti yllätysvaikeuksia. Pohja (3munan) tarttui vuokaan lujasti kiinni, ja nuolijalla sai tehdä ison työn, että sai pohjan irti.
Mietin pitkään, että miten saan pohjakuvion säilymään ja onko sillä merkitystä.
Vuorasin vuoan elmu -kelmulla ja peitin sen ohuelti mansikkahyydykkeellä, jotta kukkakuvio säilyisi.

Hyydykkeen päälle laitoin ekan pohjakerroksen, jonka kostutin vaniljamaidolla.  Sen päälle tuli sitten appelsiinihillo, persikan- ja mangopalat sekä paksu kermakerros. Kerroksia oli yhteensä 3.

Yön yli vuoassa levättyään, kaadoin kakun vuoasta ulos ja irrotin kelmun. Kukan terälehtien kärjet täytyy muotoilla hyvin, jotta kakun pystyy siististi koristelemaan.

Jotkut sakarista jäivät kyllä liian lyhyiksi, joten jouduin kermalla tekemään ns. lisäkärjet. Luulin alussa, että kukkakuviolla (näillä pitkittäissyvennyksillä ole mitään merkitystä, mutta ne antaa paljon suuntaa koristelussa. Kun terälehti on selkeästi erottuvana, niin kermalla pursotus käy helposti.
Kakusta tuli yllättävän iso. Sanoisin, että tästä 3 munan kakusta syö n. 20 henkeä. Kakussa oli pari purkkia hedelmiä, melkein purkillinen appelsiinihilloa ja lähes litra kermaa (pursotuksineen). Kakku oli tosi mehevää ja vaikka en itse hirveästi hedelmätäytteistä välitä, niin tämä kyllä oli hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti