Oma blogiluettelo

lauantai 5. tammikuuta 2013

Ristiäiskakku

Tein kaverin vauvan syntymän kunniaksi maitorahka-kerma-mansikkatäytteisen ristiäiskakun.

Marsipaani oli loppu ja kaupat kiinni, joten otin riskin ja tein maitomassapäällysteisen kakun. Päivää aikaisemmin tein maitomassan valmiiksi ja seuraavana aamuna totesin, että onpas jäykkää vaivattavaa . Laitoin massan uhkarohkeasti mikroon 5 sek. kerrallaan. Yhteensä se oli mikrossa noin 15 sekuntia ja pehmisi mukavasti, jolloin sitä oli erittäin helppo työstää. Massa on marsipaania jäykempi tavaraa, niin kakun päälle laitto oli yksi heipsan keikka. En saanut sitä edes heti kertaheitolla päälle, vaan jouduin hetkeksi vekslaamaan siinä edes-takaisin. Ja kaiken se antoi anteeksi venymättä ja vanumatta mihinkään suuntaan.
Miinusta massa saa siitä, että se rupeaa sulamaan samalla tavalla kun marsipaani ja ehkä vielä nopeamminkin. Nimittäin laitoin massan kirjakakun päälle (paitsi sivuille) ja kermapursotukset tulivat sitten massan päälle, mikä oli virhe. Pari ruusua valui jo tunnin päästä alas ja massa rupesi sulamaan. Onneksi pahempaa tuhoa ei ehtinyt syntyä.
Maitomassaa ei saisi kuulemma laittaa kakun päälle juuri jäykkyytensä vuoksi, mutta sitä pystyi leikkaamaan kohtalaisen hyvin. Sanoin emännälle heti suosiolla, että leikatkaa veitsellä. Maku (sitruunaesanssilla maustettuna yön yli muhineena) oli mahtava! Ihan kun hyvää karkkia söisi ja olihan se hyvä vaihtoehto marsipaanille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti