Oma blogiluettelo

perjantai 4. tammikuuta 2013

Pionikakku

Tässä kaverin kaksostyttöjen 1-v syntymäpäivän kunniaksi Pioni -ja Hello Kitty kakut.

Pioni on tehty maitomassasta, muuten koristeet ovat masripaania. Kakun sivut on pikeerattu.
Täytteenä: Bavarois -mansikkajauhetta (125g jauhetta sekoitettu n. 1,5dl veteen. Sekoita tasaiseksi) ja 2 prk Flora -vispiä. Kostukkeena mansikkamehua ja täytteessä myös mansikkahilloa.
Nosta pari kauhallista vatkattua kermaa mansikka-vesiseokseen ja sekoita kunnolla. Se vetisyy jonkun verran, mutta ei haittaa. Lisää seos lopun kerman joukkoon ja sekoita kunnolla.
Maitomassapioni värjätty sinisellä pastavärillä ja tomutettu hopean väriseksi. Lehdet vihreätä marsipaania, tomutettu hopean värisiksi.
Pionin teko on Kinuskikissan oppien mukaan. Laitan muutaman kuvan:
Ennen käyttöä lämmitin maitomassaa n. 5 sekunnin verran  mikrossa.

Otin reunamuotilla kaulitusta marsipaanista pätkiä (7-8kpl), jotka tein marsipaanityökalulla kuvion kohdalta ohuemmaksi.

Tein maitomassasta isohkon pyramidin tapaisen pallon alustalle ja laitoin siihen koristegeeliä liimaksi. Taittelin palat yksi kerrallaan neilikanmaisesti kasaan ja pistin ne järjestään mötikän päälle (aloitin reunasta ja etenin toiseen reunaan. Pari viimeistä maitomassapätkää meinasivat kuivua käsiin. Jo seuraavana pv pystyin tomuttamaan kukan.
Kakun sivut on tehty pikeerillä:

Piirsin neljä samanlaista kuvaa leivinpaperille ja kiinnitin ne neuloilla kakkuun samanlaisten välimatkojen päähän. Painoin neulalla kuvion kakkuun ja eikun pikeeramaan:-) Hyvää pikeeriohje on Kinuskikissan sivulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti