Oma blogiluettelo

perjantai 4. tammikuuta 2013

Raikas puolukkainen ja vadelmainen marenkikakku vaniljahunnun alla

Tämän kakun tein joitakin vuosia sitten pojilleni ns. viikonloppukakkuna.
Kakku oli erittäin nopeatekoinen. Piti saada käsistä jo hieman aikaisemmin tekemäni marenkilevyt (säilytin niitä rasiassa -kuivassa ja viileässä). Käytin aineksia, mitä kaapista löytyi.

Miten tein:
1pussi Bla Band puolukka-vaniljamoussepussi
n.2rkl vaniljakreemijauhetta
n. pari dl pakastevadelmaa +1rkl sokeria
1 purkki flora vispiä
0,5dl maitoa
5-8 murskattua mariannekarkkia (ei välttämättä)

Erotetaan vadelmien siemenet painamalla vadelmat haarukalla siivilän läpi. Tulee vajaan desin verran paksuhkoa nestettä, johon lisätään 1rkl sokeria.
Maito ja flora vispi laitetaan kulhoon, lisätään moussepussi ja vaniljakreemijauhe ja vatkataan paksuksi vaahdoksi. Loppuvaiheessa lisätään vadelmaseos ja ihan lopuksi murskatut mariannekarkit.
Marenkilevy laitetaan pohjalle (minulla ne olivat palasina, silloin on myös helpompi kakkua leikata, kun levyt eivät ole kokonaisia).

Laitetaan pohjalle paksuhko täytekerros marja-kermaseosta ja sen päälle taas marenkikerros. Molempia kerroksia tulee yhteensä 3 (marenki/kerma/marenki/kerma/marenki/kerma). Kakun päälle säästin muutaman vadelman koristeeksi. Tämä kakku valmistui vajaassa tunnissa - alle puoli tuntia kului valmistamiseen ja kakkua syötiin noin puolen tunnin kuluttua valmistumisesta. Maku oli erittäin raikas ja ihana, mutta toista palaa en jaksanut syödä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti