Idea on otettu Kinuskikissalta.
Tein marengin jo monta pv aikaisemmin valmiiksi:
1,5 dl munanvalkuaisia
3dl sokeria
1,5rkl perunajauhoja
Vispaa sormenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri
vähitellen koko ajan vatkaten. Noin puolet sokerit lisättyä, vaahto
alkaa muuttua kiiltäväksi ja sakeaksi. Lisää lopussa perunajauhot
siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi.
Piirrä leivinpaperille ns kovalla viivalla (jotta se näkyisi paperin
toisellakin puolella) paperimuotista leikatulla palalla kuvio. Käännä
paperi toisin päin ja ala viivoja pitkin pursottaa...
Kakkupohjaksi on kuuden munan pohja, josta tuli yllättävän korkea eli hitusen yli 8cm.(näin minun tekemäksi).
Ehkä siinä auttoi se, että lämmitin munat Timo Aleniuksen kirjan oppien mukaan ennen vatkausta vesihauteessa.
Täytteenä on:
1,5 purkkia appelsiinituorejuustoa
2dl flora vispiä
n 2/3 Daim -suklaata
vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
3tl liivatejauhoja
hitusen yli puoli desiä appelsiinitäysmehua
Väliin:
Appelsiinimarmeladia (missä on kuoripaloja, esim. Pirkka)
Kinuskikastike kakun päälle :
Saman verran kermaa ja fariinisokeria (noin 2dl molempia).
Keitä hiljaisella tulella n. 15 min välillä sekoittaen.
Vaahdotin kerman (sokerin ja vaniljasokerin kanssa), lisäsin siihen
notkistetun tuorejuuston ja raastetun Daimin. Kuumensin appelsiinimehun
ja sulatin siihen liivatteet.
Sekoitin liivatemehuseoksen kunnolla kermatäytteeseen ja laitoin
hetkeksi jääkaappiin. Seos löystyy, mutta ei hätää, siinä vaiheessa, kun
alat valmistaa kakkupohjaa täyttämistä varten ja kostuttaa sitä, täyte
ehtii hieman hyytyä.
Kakun annoin vetäytyä vuoassa yön yli. Seuraavana päiväna laitoin
loput tuorejuustosta (puolikas paketti, joka jäi täytteestä) kakun
reunoille.
Kaadoin kinuskikastikkeen kakun päälle ja asettelin marengit reunoille. Hiukan marsipaanipihlajanmarjoja ja maitomassalehtiä.
Oranssin väriseksi värjätyllä ja sitruunaesanssilla maustetulla sokerikreemillä peitettiin kaikki marenkin kolot kakun päällä.
Siinä se.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti