Idea tähän kakkuun on saatu Kaurislapselta. Kiitos paljon hyvistä ja selkeistä ohjeista!
Pohja: 6 munan pohja
Täyte on sovellettu Kinuskikissan ja Pienen kakkupuodin resepteistä :
3dl Floran vispikermaa
1 purkki mascarpone -juustoa
0,5dl sokeria
1 levy Marabou Daim -suklaata (200g)
n. 100 g vadelmia.
Vatkaa kerma vaahdoksi, Sekoita joukkoon mascarpone -juusto ja sokeri. Lisä täytteeseen raastettu Daim. Vatkaa vielä lisää, kunnes seos on kunnolla tasaista. Pohjat kostutin vaniljamaidon tipalla ja sipaisin vattuhilloa. Sen päälle laitoin paksulti täytettä ja suikkasin jokaiselle pohjalle vadelmia.
Kinuskikissan sokerikreemi:
125 g margariinia
0,5 tl vaniljasokeria
n. 4 dl tomusokeria
1 rkl vettä
dr. Oetkerin sitruunaesanssia (ainakin K-marketeissa)
Vatkaa pehmeän margariinin joukkoon vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri vanilja-voi seokseen voimakasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja jatkaa vielä hetki vatkaamista.
Marsipaania kannattaa varata noin pari pötköä.
Tästä se lähti. Pienellä teräskupilla tein halutut muodot. Loput kakkupohjasta menikin täytteeksi ja osa joutui myös pienen miehen käsiin. NImittäin otona on pieni ja vikkeläsorminen nuori mies ihan aina "auttamassa", niin luulin olevani fiksu ja laitoin sokerikreemit päälle silloin, kun poika nukkui. Mutta illalla oli yllätys suuri, kun huomasin, että kreemihän on vetäytynyt aika kovaksi. Ei siihen olisi enää mikään tarttunut. Olisi pitänyt heti hoksata, että voi kovettuu viileässä!!!!! Onneksi tuli tehtyä liikaa kreemiä, niin oli heti uutta ottaa, kun vanha piti kaapia pois.
Värjäsin valkoisen marsipaaanin Squires Kitchenin ruskealla pastavärillä
Isolla tyllalla tehtyjä "sulkia" (Kaurislapsen neuvoja noudattaen).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti