Tein kaverin vauvan syntymän kunniaksi maitorahka-kerma-mansikkatäytteisen ristiäiskakun.
Marsipaani oli loppu ja kaupat kiinni, joten otin riskin ja tein
maitomassapäällysteisen kakun. Päivää aikaisemmin tein maitomassan
valmiiksi ja seuraavana aamuna totesin, että onpas jäykkää vaivattavaa .
Laitoin massan uhkarohkeasti mikroon 5 sek. kerrallaan. Yhteensä se oli
mikrossa noin 15 sekuntia ja pehmisi mukavasti, jolloin sitä oli
erittäin helppo työstää. Massa on marsipaania jäykempi tavaraa, niin
kakun päälle laitto oli yksi heipsan keikka. En saanut sitä edes heti
kertaheitolla päälle, vaan jouduin hetkeksi vekslaamaan siinä
edes-takaisin. Ja kaiken se antoi anteeksi venymättä ja vanumatta
mihinkään suuntaan.
Miinusta massa saa siitä, että se rupeaa sulamaan samalla tavalla kun
marsipaani ja ehkä vielä nopeamminkin. Nimittäin laitoin massan
kirjakakun päälle (paitsi sivuille) ja kermapursotukset tulivat sitten
massan päälle, mikä oli virhe. Pari ruusua valui jo tunnin päästä alas
ja massa rupesi sulamaan. Onneksi pahempaa tuhoa ei ehtinyt syntyä.
Maitomassaa ei saisi kuulemma laittaa kakun päälle juuri jäykkyytensä
vuoksi, mutta sitä pystyi leikkaamaan kohtalaisen hyvin. Sanoin
emännälle heti suosiolla, että leikatkaa veitsellä. Maku
(sitruunaesanssilla maustettuna yön yli muhineena) oli mahtava! Ihan kun
hyvää karkkia söisi ja olihan se hyvä vaihtoehto marsipaanille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti