Tein pojan 12v. syntymäpäivän kunniaksi suklaa-pähkinäkakun.
Mielestäni se on liian raskas lapsen makuun. Kakku on erittäin tuhti ja
yhtä palaa enempää en ainakaan minä jaksanut syödä, vaikka olenkin perso
makealle.
Resepti:
Pohja:
200g kaurakeksejä
50g voita tai margariinia
Täyte:
200g tummaa suklaata
1dl sokeria
400g maitorahkaa
3tl liivatejauhetta
1/2 dl kylmää kahvia
4dl vispikermaa
2tl rommiaromia (käytin sitruuna-aromia)
n. 50g hasselpähkinärouhetta
1.Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille leivipaperista sopivat
palat. Murenna kaurakeksit ja lisää sulatettu voi. Levitä seos
tasaiseksi vuoan pohjalle.
2. Liota liivatejauhe kylmään kahviin ja anna turvota hetki. Kuumenna kahvi höyryäväksi.
3. Sekoita maitorahka ja sokeri. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää see koko ajan vatkaten rahkaseokseen.
4. Lisää seokseen myös hiukan jäähtynyt liivate-kahviliuos ja aromi ja pähkinät. Sekoita tasaiseksi.
5. Vaahdota kerma ja nosta se varovasti muun massan joukkoon.
6. Kaada seos keksipohjan päälle, tasoita pinta ja laita vähintään 4h jääkaappiin. Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti