Tein kaverini tyttärelle Hennalle konfirmaatioon kukkakorikakun. Idean
ja hyviä neuvoja sain Kinuskikissalta ja lisää tietoa löysin myös
Herkkuhetkiä -blogista.
Suklaapohja:
6munaa
2dl sokeria
2dl vehnäjäuhoja
1/2dl perunajauhoja
1/2dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
Vaahdota sormenlämpöiset munat sokerin kanssa, lisää sihdin läpi keskenään sekoitetut jauhot. Paista 180 asteessa noin 45 min.
Täyte:
1appelsiintuorejuusto
1maustamaton tuorejuusto
3 purkkia Flora Vispiä
2 pakettia Daim -rakeita
5 tl liivatejauhetta
vajaa dl appelsiinimehua
Vatkaa kerma, notkista tuorejuusto ja sekoita ne keskenään, lisää
hiukan murskatut daim -rakeet. Kuumenna appelsiinimehu ja liuota siihen
liivatejauhe. Vatkaa täytettä samalla, kun lisäät ohuena norona
liivatteen.
Kakku on kostutettu noin parilla desillä appelsiinimehua ja kerrosten
välissä on myös yksi purkillinen Pirkka -appelsiinimarmeladia.
Kakun päällä on 4dl kuohukermaa ja 4dl fariinisokeria: keitä noin
25min hiljaisella tulella, kunnes kylmään vesilasiin tiputettu
kinuskikastikkeenpisara jää muotoon eikä hajoa heti. Aikaisemmassa
kinuskikakussa selitin kuvineen, miten saan kaiken kinuskin pysymään
kakun päällä ja sivulla (laittamalla kakun välillä jääkaappiin ja sitten
nuolijalla nostaen valuneen kinuskin taas kakun päälle).
Kun rupesin tekemään tätä kakkua, koin haasteelliseksi sen että kukat
ovat erikorkusia. Herkkuhetkiä blogista sain idean tehdä keskikohta
korkeammaksi. Kun hiukan täytettä jäi jäljelle, laitoin sen kakun päälle
keskelle, niin, että siitä muodostui pikku kumpu kakun päälle. Sen
päälle laitoin ohueen kerroksen valkoista kakkupohjaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti