Oma blogiluettelo

lauantai 5. tammikuuta 2013

Vanilja-vadelmakakku

Tein kaverilleni valmistujaisten kunniaksi sellaisen kakun:

Pohja on kristillinen tasajako, eli kaikkia aineita saman verran (paitsi leivinjauhetta 2tl).
TÄYTE: Diplomaattikreemi ja vadelmahillo.
Diplomaattikreemi koostuu 50% vanilliinikreemistä ja 50% kermavaahdosta.
Vanilliinikreemi:
1,25dl vanilliinkreemijauhetta
2,5dl kylmää maitoa (tai vettä)
Vatkaa noin 5min ja anna vielä levätä noin 5min.
Vaahdota sillä aikaa 2,5dl kermaa. Sekoita vanilliinikreemi siihen.
Lisää kuumaan mansikkamehuun (n.1dl) 4tl liivatejauhetta ja anna liivatteen sulaa siihen kunnolla. Sekoita se kermaseokseen. Laita siksi aikaa jääkaappiin, kunnes saat leikatuksi kakkupohjat ja kostutetuksi alimmaisen pohjan. Olen huomannut, että täyte rupeaa hyytymään jo muutaman minuutin päästä ja jo vähän kohmeisena se pysyy pohjan päällä paremmin kasassa.
Kakku on kostutettu mansikkamehulla. Kerrokset on voideltu vattuhillolla ja ja joka kerroksen välissä tuhti annos diplomaatikreemiä.
Päällä on maitomassa- ja marsipaanikukkasia.
Reunat on koristeltu marenkipuikuloilla.
Toivottavasti Emmi on tyytyväinen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti